Välkommen till Symbolen

Var med när Symbolen, Luleås nya Folkets Hus, växer upp! Hyresrätter, bostadsrätter, kontorslokaler och butiksytor väntar på dig.

Anmäl redan nu intresse för ditt nya boende. Vårt enda lilla motkrav är att du är med och bestämmer hur Symbolen ska bli. Det gör du genom att svara på våra frågor då och då. Ju flitigare du är på att svara desto högre köplatspoäng får du.

Inte medlem än?

Redan medlem?

Symbolen - Luleås nya Folkets hus

tall

Tomten står öde. Men snart ska ett nytt Folkets hus skapas. Ett landmärke som gör avtryck. Eller ännu hellre, en symbol för ett dynamiskt och framtidsinriktat Luleå.

Likt Fågel Fenix reser sig Folkets hus Luleå ur askan och återuppstår. Men det är inte ett Folkets hus i traditionell mening. I Symbolen ryms olika slags boenden. Här ryms också kontor, butiker, restauranger, kultur och sociala funktioner.

Samtidigt blir Symbolen en inspirationskälla och kunskapsbank, både nationellt och internationellt, för hållbart byggande i kallt klimat.

Bakom Symbolen står Folkets Energihus AB, som ägs till lika delar av Luleå Folkets husförening UPA och MAF Arkitektkontor.